טכנולוגיית טרהרץ מבית פרייף אינטרנשיונל
מה זה טרהרץ?
גלי טרהרץ או טרה-הרץ (THZ) הם חלק מספקטרום התדרים האלקטרומגנטיים שלא הובן ולא נוצל ביעילות, זהו טווח של גלים אלקטרומגנטיים הממוקמים בין גלי מיקרו לגלי אינפרא אדום.
וליתר דיוק בין 1Thz-30Thz (טרהרץ) ובאורכי גל של 30μm-3,000μm (מיקרומטר או מיקרון) – גלי טרהרץ רוטטים בקצב של טריליון הרץ בשניה ומכאן שמם גלי טרה-הרץ.
במשך שנים רבות לא היו בנמצא אמצעים יעילים לייצר ולזהות את גלי הטרהרץ החמקמקים וטווח תדרי הטרהרץ נותר עלום וזכה לשם “פער הטרהרץ”.
היתרונות של תדרי טרהרץ היו ידועים במשך שנים רבות בקהילה המדעית, אבל האתגר הגדול בהפקת תדרי טרהרץ באופן כללי ובהדגשה תוך שימוש במכשירים קטנים ונגישים, היה אתגר שקשה מאוד להתגבר עליו. ומכאן השימוש בתדרי טרהרץ היה בעיקר במכשור גדול מימדים כמו מכשירי בטחון לשיוקף ואיתור חומרים המיועדים לשדות תעופה.
מכשירי אייטרהקייר מהווים פריצת דרך מדהימה ומאפשרים לראשונה שימוש בתדרי טרהרץ להאצת ועידוד תהליכי ההחלמה של הגוף באמצעות מכשיר פשוט ויעיל לשימוש אישי/טיפולי.
תדר טרהרץ (THz), ידוע גם כגל תת-מילימטר, טווח תדרים זה נחקר ונמצא כבעל יתרונות פוטנציאליים רבים עבור גוף האדם בשימוש ביישומים רפואיים.
טווח תדרי טרהרץ נמצא כבטוח ביותר לגוף האדם ובשנת 2004 הכריזה ממשלת ארה”ב על טכנולוגית טרהרץ – כאחת מעשרת הטכנולוגיות שישנו את עתיד העולם, כיום נעשים מאמצים להחליף הדמיה באמצעות קרני X (רנטגן) בקרני טרהרץ.
תדר טרהרץ מעורר צמיחה ותיקון של תאים – מחקרים הראו שקרינת טרהרץ יכולה לקדם ריפוי פצעים, צמיחת עצם והתחדשות סחוס. יכולות להיות לכך השלכות משמעותיות על הטיפול במצבים כמו דלקת מפרקים ניוונית ושברים בעצמות.
לתדר טרהרץ יש גם תכונות אנטי דלקתיות ואנטי גידוליות פוטנציאליות. מחקרים הראו שחשיפה לקרינת THz יכולה לעכב את הצמיחה של תאים סרטניים ולהפחית את הדלקת בגוף. זה יכול להוביל לטיפולים חדשים לסרטן ולמחלות דלקתיות אחרות.
בנוסף ליתרונות רפואיים אלו,
לתדר טרהרץ (THz) יש יכולת לחדור דרך חומרים שונים, כולל בגדים, עור ואפילו סוגים מסוימים של מתכת.
יכולת זו הופכת את טווח הטרהרץ לטווח תדרים אידיאלי עבור יישומי הדמיה וחישה לא פולשניים. לדוגמה, הדמיית טרהרץ יכולה לשמש לאיתור סרטן עור, ניטור רמות הגלוקוז בדם וזיהוי סרטן השד. הדמיית THz יכולה לשמש גם בסורקי אבטחה כדי לזהות כלי נשק מוסתרים ו/או מוברחים.
עוד נמצא כי לתדר THz יש גם יישומי תעשייה וטלקומוניקציה פוטנציאליים. לדוגמה, ניתן להשתמש בו במערכות תקשורת אלחוטיות כדי לשפר את קצבי העברת הנתונים ולהפחית הפרעות. זה יכול לשמש גם בבקרת תהליכים תעשייתיים כדי לזהות ולמדוד את תכונות החומרים.
לסיכום, לתדר טרהרץ יש יתרונות רבים עבור גוף האדם בשימוש ביישומים רפואיים.
יכולתו לחדור דרך חומרים שונים, לעורר צמיחה ותיקון של תאים ולהפגין תכונות אנטי דלקתיות ואנטי גידוליות הופכת אותו לתחום מחקר מבטיח לפיתוח טיפולים וטכנולוגיות רפואיות חדשות.
תדר טרהרץ מהדהד עם התאים
תאי גוף בריאים רוטטים מטבעם בתדרי טרהרץ
מכשירי אייטרהקייר מפיקים תדרי טרהרץ המותאמים לתדר התהודה של תאי גוף בריאים ותקינים.
כאשר מכוונים מכשיר אייטרהקייר לגוף, תאי הגוף מתאימים את עצמם לתדר התקין והבריא, נוסף על כך הם מקבלים “דחיפה” חיצונית של מאות מליוני רטטים בשניה ומתחילים לרטוט מהר יותר בעצמם, רמת האנרגיה בתאים עולה והם מתפקדים במצב המיטבי ביותר עבורם
האצת תפקוד התאים מעודדת ומקדמת תהליכי ריפוי, תיקון וחידוש תאי ומכאן להחלמה מהירה של הגוף.
המחשה לחשיבות התאמת תדר תהודה ליצירת רטט ניתן לראות בסרטון,
מזלג כוונון-קולן הוא כלי שאיתו מכוונים כלי נגינה (כמו פסנתר או כלי מיתר).
מזלגי כוונון מיוצרים ומכוילים בתדרים שונים כך שאם ברצוננו לכוון לתדר מסויים, עלינו לבחור במזלג הכוונון המתאים לתדר הרצוי, ברגע שנוקשים על הקולן נוצרת תהודה (Resonance) וכלי הנגינה מנגן את התו (התדר) של מזלג הכוונון, אם כלי הנגינה אינו מנגן את התו זה סימן שצריך לכוון את כלי הנגינה.
בסרטון ניתן לראות ניסוי תהודה עם שני קולנים-מזלגי כוונון, כאשר נוקשים במזלג בתדר מסויים (440 הרץ במקרה הזה), מזלג הכוונון השני שמכוון לאותו התדר יתחיל להדהד ולייצר רטט – את הרטט ניתן לראות בדמות כדור הפינג פונג שמתחיל “לקפוץ” ברגע הנקישה על הקולן השמאלי.
כאשר תדרי שני הקולנים זהים, משדרים וקולטים באותו תדר, הם מהדהדים במקביל כאשר כל קולן מחזקים ומעצימים את הקולן השני.
וכך מכשיר האייטרהקייר משפיע לטובה על רמת האנרגיה בתאים והעצמת יכולת התאים לחדש, לרפא ולתקן את עצמם כך שיפעלו בהתאמה לתדר של תאים בריאים.